Компанијата Fini е основана во 1952 година од страна на Enzo Fini и група негови соработници. Со повеќе од 50 години развој и претприемачко искуство, компанијата станала една од најважните европски фирми во индустријата за компресиран воздух. Компанијата се има здобиено со ISO 9001:2008 сертификат за квалитет, поседува 5 фабрики кои се наоѓаат во Болоња, Италија.

K-max K-MAX-симни каталог-(завојни) *NEW
Micro MICRO-симни каталог-(завојни) *NEW
Amico AMICO & ADVANCED-симни каталог-(клипни)
Accessori Accessori-симни каталог-      Pumpi Пумпи-симни каталог-