Компанијата OMI е основана во 1990 година и од тогаш развива, произведува и дистрибуира производи во областа на компресиран воздух. Своите производи ги пласира во повеќе од 80 земји во светот, благодарение на широката мрежа на авторизирани сервисни и продажни центри. Ги поседува следните сертификати:

iso